ΠΕΛΆΤΗΣ Ή “ΜΠΕΛΆ-ΤΗΣ”

Ας το παραδεχθούμε πως κάποια στιγμή μέχρι και σήμερα, έχουμε έστω και λίγο παίξει το ρόλο και των δύο που περιγράφουμε στον τίτλο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ των δύο.

 

Αυτό όμως που ίσως να μην αντιλαμβανόμαστε σαν επιχειρηματίες μέχρι σήμερα, είναι πως μέσα από την αντιμετώπιση του προαναφερόμενου “Μπελά-τη” και στην προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε και να βρούμε λύσεις στα αιτήματα του, ανακαλύπτουμε και εμείς οι ίδιοι κάποια λάθη ή κάποιες μη λειτουργικές συνθήκες που επικρατούν στην ίδια μας την εταιρεία μπροστά στα μάτια μας!

Κάποιες άλλες φορές, χρησιμοποιήσαμε τον όρο “Μπελά-τη”, σε πελάτες οι οποίοι μας ανάγκασαν να τους δώσουμε το 100% από αυτό που τους υποσχεθήκαμε κατά την διάρκεια της πώλησης, και για να δικαιολογήσουμε την αδράνεια μας τους “ταμπελώνουμε” με τον όρο του “Μπελά-τη”!

Αγαπητέ αναγνώστη και συν-επιχειρηματία, υπάρχουν διάφορα είδη πελατών που μπορούμε εύκολα να ονομάσουμε με οποιοδήποτε επίθετο, αυτό όμως που σε κάνει να βελτιώνεις τον εαυτό σου, την ίδια σου την εταιρεία, τον τρόπο αντιμετώπισης & εξυπηρέτησης πελατών και πιο βασικό, να ανακαλύπτεις τα δικά σου επαγγελματικά όρια, είναι το είδος του πελάτη που ονομάσαμε πιο πάνω ως “Μπελά-της”!

Και τώρα αν έπιασες τον εαυτό σου κάποια στιγμή να έζησες το ρόλο αυτό, να ξέρεις πως βοήθησες κάποιο συν-επιχειρηματία να ανακαλύψει τα δικά του όρια και τον έσπρωξες να προχωρήσει στην δική του προσωπική και εταιρική βελτίωση!

This Post Has 2 Comments

 1. sklep internetowy

  Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever been running a
  blog for? you make blogging glance easy. The total look of your site is wonderful, as well as the content!

  You can see similar here sklep internetowy

 2. ecommerce

  Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you been running a
  blog for? you made running a blog look easy.
  The full glance of your site is fantastic, as well as the content!
  You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply